Conflicten en ruzie

Relatietherapie Zwolle bij conflicten en ruzie

Hulp bij conflicten en ruzie

Er zijn relaties of gezinnen waar veel ruzie wordt gemaakt of juist andersom, waar geen ruzie mag worden gemaakt. Bij de één teveel, de ander te weinig. Met ruzie worden standpunten en grenzen neergezet.

Als er geen ruzie mag worden gemaakt

In relaties waar geen ruzie mag worden gemaakt, lijkt er harmonie te zijn. Wellicht al jaren een prettige sfeer. Ik zie mensen regelmatig in relatietherapie verschijnen als er één of meerdere heftige gebeurtenissen zijn gebeurd, zoals verhuizing, werkeloosheid, huis wordt niet verkocht, overlijden van een belangrijke ander, carrièrswitch, ziekte, vreemdgaan, etc…

Plots komen stellen erachter dat de relatie best saai was of dat ze langs elkaar heen hebben geleefd. Dan wordt de communicatie stroef, is het niet meer leuk en wil het stel uit elkaar.

Door relatietherapie kun je leren emoties en meningen uit te spreken. Begrip krijgen, luisteren naar elkaar en wat onenigheid hebben over elkaars waarheid.


Conflicten en ruzie

Als er veel ruzie wordt gemaakt

Er zijn ook mensen die in hun relatie of gezin elkaar de tent uit vechten. Het hoeft niet letterlijk te zijn, want verbaal kan er al genoeg gebeuren. Totaal buiten proportioneel en ondertussen al gewend aan elkaars heftigheid. De discussie gaat vaak gepaard met feiten en gelijk willen hebben. De één voelt zich aangevallen, de ander weet zich er boven te stellen.

Met relatietherapie is de eerste ingang dat er emoties achter de feiten, meningen en discussies zitten. De emoties laten zich iedere keer weer gelden in een ander gedaante.

Vaak is het patroon dat de één aan het verwijten is. Terwijl de ander afstand creëert om ruimte te krijgen.

Een gelijkwaardige relatie, gericht op wederzijdse groei

Of er nu veel of juist ’te weinig’ ruzie wordt gemaakt in jullie relatie: jullie kunnen met mij contact opnemen om snel aan de slag te gaan met jullie relatie, zodat er een gelijkwaardige relatie komt gericht op wederzijdse groei.

Hebben jullie nog vragen of willen jullie een afspraak maken?
Neem dan gerust contact met mij op. Ik help jullie graag verder.

Edwin
Geregistreerd bij VIT en RBCZLees meer over relatietherapie op de Relatietherapie-pagina.